Wij zoeken per direct monteurs en modelleurs. Solliciteer direct via deze pagina!
Victorie Alkmaar – Bovenaanzicht

Lenting gaat het Loodgieterswerk verzorgen voor Poppodium Victorie Alkmaar

Met de ruime voorbereidingstijd voor de realisatie van dit muziekgebouw op Overstad en met behulp van verschillende partijen word dit project ontworpen in het zogenoemde Bouw Informatie Model oftewel BIM. Door ruime voorbereidingstijd en BIM moet het op de bouwplaats een ‘’feestje’’ worden om te kunnen bouwen.

De bouw start in april 2016 en het pand wordt in januari 2017 opgeleverd, waarna de gebruiker Victorie nog haar inrichting zal aanbrengen.

Poppodium Victorie wil als exploitant, een lokaal én regionaal podium zijn, met een brede live en dance programmering, met aandacht voor experiment en vernieuwing. De doelgroep die het poppodium daarbij in gedachte heeft bestaat uit de inwoners van Alkmaar en omgeving. Victorie zal zich primair richten op 20- tot 50-jarigen. In de grote zaal voor 800 bezoekers en het kleinere muziekcafé zullen jaarlijks 168 activiteiten plaatsvinden, met een verwacht bezoekersaantal van circa 45.000.

Ontwerp

Het gebouw is ontworpen door DP6 Architecten uit Delft. Dit bureau heeft eerder de ontwerpwedstrijd gewonnen en heeft diverse theaters, bioscopen en andere culturele panden ontworpen. Het bevat een grote zaal voor 800 bezoekers en een muziekcafé voor kleinere optredens.

De vormgeving van het nieuwe gebouw voor Victorie sluit aan bij de bestaande en wat ruige sfeer op Overstad. De gevel bestaat grotendeels uit staal en aluminium dat in een kenmerkende industriële kleur gecoat wordt. De lichtgevende letters op de spanten van het gebouw springen in het oog en maken onderdeel uit van de architectuur van het gebouw. Het gebouw is aan de straatzijde transparant, zodat van buiten goed te zien is wat er binnen gebeurt. Het dakterras is een functionele toevoeging aan het gebouw dat sfeer geeft en kan worden gebruikt voor ontmoetingen. Net als het exterieur heeft ook het interieur een ‘stoere’ uitstraling. Ruige betonwanden, een plafond van houten latten die op een schijnbaar willekeurige manier getimmerd zijn en kanalen deels in het zicht.

Open en vriendelijk

Lichtgevende letters op de spanten van het gebouw trekken de aandacht en maken onderdeel uit van de architectuur van het gebouw. Aan de straatzijde wordt het gebouw transparant, zodat van buiten te zien is wat er binnen gebeurt. Als extra ontmoetingsplek en sfeervolle toevoeging krijgt het gebouw een dakterras.

Het interieur heeft in het voorstel van DP6 eveneens een stoere uitstraling. Ruige betonwanden, houten latten die op schijnbaar willekeurige wijze tot een plafond zijn getimmerd en kanalen die deels in het zicht worden gelaten. Hiermee contrasteert een doorlopend element in een felle kleur. Een grote vide in de foyer zorgt voor een ruimtelijk beeld en daarmee een open en vriendelijke sfeer.

Zoeken